nyår

jag har jobbat tolv timmar idag, men nu efter några glas vin och med super mega jätte bra sällskap så är jag igång, partyblåsan är på, sminkningen är ditsminkad och håret är nice, nu är det bara några min innan vi åker in till stan. Nu har jag kommit fram till att jag nog är lite såld på både underkläder och skor. (suprice?) GOTT NYTT ÅR allihopa,

bloggblogg

ni får inte tro att jag har dött eller något sådant, har bara tagit lite julledigt, kände bara inte för att sitta vid datorn över julhelgen. skriver mer imorgon, är så trött nu så att jag kan stupa. känns att man vart uppe sedan halv sex imorse.

förresten så har jag varit på den bästa daten någonsin idag, jag och anna gav varandra en middag för två i julklapp, så idag blev datumet bestämt och vi satte oss på Lottas för middag. vitlöksbröd, plankstek och smält choklad med frukt tillsammans med en vinare som vi delade på. MUMS. Sällskapet bäst och maten toppen god. min kväll kunde inte blivit bättre!!

hade den efterlängtade dressyrkursen idag också, gick toppen bra. så underbart att rida för camilla, det är så givande att få en riktig genomkörare nån gång då och då. Denver och jag är än en gång ett bra team. vill ha.

22 december, dan före dan före dopparedan

Imorse klev jag upp klockan sju för att ta bussen klockan åtta till Ersmark och hämta bilen, (lyx) men iaf, fick glad pirr i magen då jag klev utanför lägenheten, det hade kommit så mycket snö! Jag älskar verkligen då det är så där nysnö och vitt överalt! Åkte iaf buss till Ersmark och hämtade där bilen och körde till Hippologum, byggde bana och hopptävlade, jag kom trea i 90cm! klapp, klapp på huvudet! Stolt som en tupp begav jag mig mot jobbet, där bjuder jobbet på julbord, tacktack, så där kom lite mer mysstämning in i mitt liv. satt med lite folk på deras raster innan jag började jobba, vissa gladare än andra på jobbet idag.. men stämningen i kassorna var på topp, även om alla handlar julmat nu och det är större vagnar och snittköp än vanligt så är det som att alla ställt in sig på det, vilket är toppen bra!

Efter jobbet körde jag hem bilen till Ersmark, kramade på David och Josefin och på familjen, tittade på katten då han kröp först in i en pappåse och sen runt bland julklapparna, tillslut hittade han sig en super bra plats, (enligt han själv) på ett paket som prasslade mycket, underbara söta katten, han kommer nog alltid göra så här vid jul. också blir han så social, kommer och sätter sig i knäet och på armstödet bredvid en. fina katt. saknar han!

Pappa skjussade hem mig till Morkullevägen och nu sitter jag vid datorn, bloggar direkt efter jag betalat räkningar, tung månad: 7 841 kr i räkningar.. huvva! Men en glad överaskning, fick 1500 kronor från YIT jobbet i somras någon gång.. kunde inte komma bättre till!!

21 december

åh vad jag längtar till julafton, det kommer bli så mysigt, david, josefin, mormor, bosse och familjen öjbrandt, det kan inte bli bättre. mysmysmys.

imorgon är det hopptävling, och jag ska vara med, spännande värre! imorgon ska jag nämligen tävla 90cm, nu har jag tagit mig till högre höjder, men jag och Denver kommer att vara ett bra team, det känner jag. samling klockan nio, hoppas bara jag hinner till jobbet efter hela dagen, men mest hoppas jag på att jag kommer till jobbet helskinnad, men det löser sig, det löser sig alltid. har iaf slagit in sista julklapparna nu, känns bara toppen!

inlägg tre, samma dag

nu har man iaf jobbat med en näsa som inte är min vän alls, värsta nysdagen idag någonsin i guess.. kan inte vara speciellt smart längre.. nu sitter jag iaf och myser med mysmusik som  jag laddat hem. underbart! och lägenheten är välstädad och ja, nu väntar jag bara på jul! stämningen börjar lägga sig !

inlägg två, då det är fyra dagar kvar

då har man städat HELA lägenheten, dammtorkat och allt, känns så skönt nu när det är klart! hoppas bara det håller sig så här fint nu, duktiga jag. nu laddar jag för jobb. det lär nog vara ganska mycket tryck idag med. kul! nu ska jag vinna trisstävlingen idag, yes I will !

4 dagar kvar

som sagt, det närmar sig med storm steg. Inatt har jag sovit länge, men det känns inte alls så i kroppen, sjukt drygt. menmen, kusin tobias ringde mig ganska nyss och berättade en trist nyhet, Leffe är död (deras katt) jätte sorgligt, urinsten fick den stackaren. så sorligt. tänk att fira en jul utan katt, hade inte kisse funnits där hade jag ju avlidit, tur de har kvar kurre iaf.. huvva!

Nu är det julstädningsdags, har gjort lite, sen fastnade jag här, (typiskt mig) ont i huvudet idag.. så det blir nog en knapra alvedon dag i

None

5 dagar kvar

ojoj, nu närmar sig julafton med storm steg, och det märktes gott och väl på jobbet idag. men innan jag berättar lite om min jobbdag så ska jag börja från att jag klev upp, skulle som sagt vara hos petra idag egentligen, så jag klev upp klockan nio som det var tänkt och kikade då på mobilen, hade då ett sms från petra där det stod att lejon blivit sjuk, så det krockade helt, jätte synd, men jag somnade om i två timmar till och klev då upp där vid elva. hoppade in i duschen och klev ur och stod och torkade håret i endast bh och trosor (som vanligt..) i mitt vardagsrum, då jag vänder mig om mot hallen igen så står det en människa där, det var min syster som klampat in i min lägenhet, rädd blev jag, skrek till men blev sen så glatt överaskad att jag snabbt skakade bort min rädda feeling, vi myste hela förmiddagen enda fram till halv tre, puss och kärlek till min syster, hon har gjort hela min dag (om inte hela min vecka) prat och mys och skratt, finns inget bättre. hon har förresten jullov nu, vilket jag tycker är mycket fuskigt.

satte mig på bussen och blir bemött av en arg kvinna vid illervägen, hon hade missat förra femman och skulle försöka "snacka skit" om bussarna i umeå till mig, men det märkte hon snabbt att det inte gick så bra så hon gav upp och jag kunde försöka lyssna på min musik. kom till ett stressat willys, men det kändes faktiskt bara kul att det var tryck, för jag kände mig laddad idag, och det tror jag kassörskorna märkte också, det första jag får göra är att växla upp alla kassor och laga kassa, så det blev mycket springande fram och tillbaka där då jag dök upp, men det gick bra, kände mig lite hemsk bara, men saker måste bli gjorda. kände mig iaf som en mycket effektiv Linn idag. så nu laddar jag iaf upp inför imorgon, Men jag börjar känna mig lite slagen av Sara Stavert då det handlar om trisstävlingen, SKIT OCKSÅ. men idag sålde hon 135 stycken, det är galet bra, eloge till henne! men grr.. hade som vinsten där i början på veckan, men då dyker hon upp här som en liten rackare. hihi

ojoj, nu har visst klockan blivit över tolv.. men det är fortfarande fredag för mig iaf.

efter jobbet fick jag skjuss av pappa, julia och luddis till teg där vi hade bastumys hos Emma. Det var jag, Linn, Emma och Ingela. Vilka underbara brudar! Tack för ikväll. och grattis Emma än en gång till butikschefsjobbet!

nu är det dags att sova bort lite mer förkylning, är så less så less, men jag har då klarat mig från hög feber. YES

vill ha


ha ha ha

Linn Rydelius är min nya idol www.rydelius.blogg.se

kolla in hennes min på "mini"bilden, jag dör, haha!

seriöst

det finns nästan inget tråkigare än att sitta och betala räkningar, usch, sen vet jag att nästa månad blir det inte många kronor kvar.. för, då måste Linn betala ridräkningen, tur jag lägger undan lite på denna lön så det inte blir lika stort avdrag på samma löning, men den måste betalas, så det är bara att bita i det sura äpplet!

sitter just för stunden och klickar runt på aftonbladets hemsida: kika detta inslag: sjukaste...
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4015992.ab hm? inte nazist..

6 - dagar kvar

Nu har jag iaf vaknat, och är bättre i kroppen idag, Y E S. Men jag tror fortfarande på idén att ligga hela dagen, (förutom pyssla lite hemma..) är inte helt 100 i kroppen, men hade jag vart och jobbat hade jag säkert fått feber, tur i oturen att jag är ledig idag! men synd att jag inte kan fara och hälsa på Petra och Charlie, men imorgon, imorgon då!

Igår glömde jag skriva en super rolig nyhet! Min mamma har fått nytt jobb, är så stolt och så glad för hennes skull! Älskade mamma!

Idag har jag iaf hunnit slänga i kläderna i tvättmaskinen, en tvättmaskin betedde sig väldigt knepigt.. så jag får väl se hur mina kläder ser ut om typ 20 min.. :/ skumma saker. men så är det att "byta" till tvättstuga ett istället för tvättstuga två. blä. menmen, hoppas den har fungerat precis som vanligt så att mina kläder är 100. har iaf ätit god mackor, annars så väntar jag bara på att slänga i kläderna i torktumlararen.

Nytt beroende: P3:s musikhjälpen i min gata. Lyssna, musiken bra, pratarna bra, gästerna bra, helt enkelt bra program, och det bästa: man slipper reklamen!

7 dagar kvar

men så trevligt med fler och fler besökare, välkommen till mitt liv! frågor? Ställ dem!

Till annat, dagen har varit helt ok, lite drygt utan praktikanterna på willys, hinner inte riktigt med det jag ska, vaknade imorse och min förkylning kändes inte riktigt bra, mitt kylskåp var i princip tomt, och jag var hungrig efter jag ätit, drygt! så vid 10tiden då det var dags för frukost, gott! men kroppen kändes inte 100.. slutade vid fyra efter kassaledarmötet och då gick jag och handlade upp min julklapp (400 kr i presentkort på Willys) så nu har jag det fullt i matförrådet hemma igen, skön känsla, så nu du fröken rydelius, nu ser det ut som ett kylskåp hemma hos mig! Menmen, satt kvar på jobbet och väntade på min skjuss hem (lite svårt att gå hem med pappkassar i spöregn..) sen fick jag trevligt sällskap av Julia Nilsson, super mys, inge knas känslor eller något, precis som old time, (fastän vi hade lite att ta igen)
Nu mår jag inte så bra längre.. tror febern är påväg och jag VILL INTE VARA SJUK! Har inte tid eller råd att vara sjuk.. USCH, tur att jag är ledig imorgon, ska bra tvätta, sen ska jag ligga i sängen hela dagen och bara kurera mig.

åh, dryga förkylning. Och hur ska jag klara mig utan nässpray inatt är ju frågan?

Förresten så sitter jag och kollar på femmans dokumentär om den gravida "mannen". Jag tycker det är helt sjukt vad folk lägger sig i... och så hemska människor kan vara! Varför ska de ens bry sig? De har väl verkligen ingenting med deras familj eller deras val i livet att göra? Jag personligen tycker att det är så synd om dom, och är det deras val och de jätte gärna vill ha barn så varför inte satsa så som de gjorde? Jag tycker det är fint.

God natt!


pinsamt nog

men vissa bloggar är beroendeframkallande, satt nyss och klickade runt på praktikantbloggens blogg på 1000apor, (värd att läsas) och där kom jag just fram till en sak som jag inte har skrivit om i min blogg, något som jag har diskuterat ett litet tag med mina nära och kära. Visst är man lite smått less på "skakarumpa" dansgolv? Tacka vet jag slagergolven där det är musik som man kan hoppa och sjunga till, det är ju sån musik som gör en glad, som gamla diskolåtar och så klart slager, tycker det borde finnas fler sådana golv runt om i Umeå!

Nu är det Titanic på TV3, den filmen är bra, riktigt bra!

8 dagar kvar

jahapp. ännu en till dag snart avklarad, bara kvällen kvar. ledig idag. skönt och behövligt, jag har legat i sängen hela dagen och inte gjort något alls, jag tror nämligen att jag håller på att bli sjuk, vilket inte känns så speciellt bra, jag har inte tid att bli sjuk! Iaf så tycker jag att P3s program Min gata är toppen bra, det som går hela dagarna nu. med musikhjälpen. Jag har verkligen inte haft ork för något alls idag, jag som skulle gå och handla, ta en promenad och allt sådant, men jag har verkligen inte tagit mig ut. Men något som gjort min dag lite bättre var då jag slog på filmen Djungelboken, hur länge sen var det inte man såg den? Bästa är lill-apans solo i "Jag vill ju va' som du" låten, fick mig att skratta lite.

Men jag längtar för stunden till julafton, det kommer nog bli en toppen mysig dag.

helt galet

kolla höjderna: http://www.youtube.com/watch?v=ldcJM2pIPbQ&feature=related

tung morgon och frågetecken

oj så tungt det var att kliva upp imorse, det var som dagen efter dagen före, ögonen var knallröda och huvudet var inte helt hundra.. men jag kämpade på och jag sålde många triss, hoppas jag vinner trisstävlingen, så nu alla, kom in och köp trisslotter av mig på Willys! något pris är det som lockar  slutet, men jag har ingen aning om vad det är för pris, apropå priser idag fick jag mig mina biobiljetter som jag tjänat ihop genom att gå e-learning utbildning på jobbet, jappjappjapp, så nu blir det bio besök för fröken Ö. mycket trevligt! Någon som vill följa?

Saknade Linn Rydelius idag, en måndag utan henne är en ganska tom måndag, min bull är borta. menmen, det gick verkligen inte bra på ridningen idag, de senaste tre gångerna har verkligen inte gått så speciellt bra.. vilket känns så trist så trist, svackor är aldrig bra, men idag så kopplade inget alls rätt, usch! jag skämdes över mig själv.. och jag tror tom min ridlärare var lite smått fundersam över min svacka, började nästan gråta då hon skulle vara pedagogisk och snäll efteråt. menmen, det är bara att bryta ihop och komma igen visst är det så ?

Sen till råga på allt, eller råga och råga, men jag blir så irriterad på personer som beter sig knepigt. jag är ju inte helt naiv. orkar som inte lägga ner energi på tankar och på att vara lite skeptisk, men det handlar ju fortfarande om mig själv eller hur ?

Oj så mycket frågor det dök upp i min blogg idag, menmen vissa dagar har man frågor som snurrar, (varje dag för mig..)

Imorgon är jag LEDIG

jobb imorgon, men sömn först

Efter en långpromenad till Ersmark (Vilket var helt underbart härligt med tanke på huvudvärken) så kommer jag fram till en julstämning och en mysig familj, det står en vedkorg och brinner super mysigt på gården hemma, vilket gör att jag stannar till och bara myser, sen går jag in och möts av en kramande mamma och en underbart god middag. sen bara myser vi, och klär gran och ser på tv. Sen klockan åtta började Svenska Hjältar 2008, vilket underbart program, jag visste om att en utav mina favoritartister skulle vara där, Katie Melua, så när det är "hennes tur" så sätter jag mig tillbaka i soffan under filten och bara njuter, men mitt i den underbara duetten mellan katie och eva cassidy så blir det reklam, jag och min underbara mor sitter med hakorna i golvet, Vad hände? men TV3 gjorde likadant i varje musikaliska framträdande, hmm?
Finaste inslagen var iaf han som förlorade båda benen och en arm och det sista mannen som har räddat många unga kvinnor i afrika från könsstympning.

Men nu har jag iaf hämtat hem usb-sladden till mobilen, så nu har jag lagt över alla bilder jag har sparat på mobilen till datorn istället. mycket nice.

Nu vill jag ju kunna lägga in så där fina youtube tv-klick grejer som alla andra kan men inte jag, så någon som vill lära mig så jag slipper att endast lägga ut en internetadress? http://www.youtube.com/watch?v=TGqiLBusMV8


planerna

nu blev mina planer förändrade, blir och ligga i sängen ett litet tag idag. pappa ringde just när jag sparat och publicerat och bjöd in mig på middag och julgranspyntande, mys! Så frågan är ju om jag ska orka promenera till Ersmark eller om jag ska vara lat och ta bussen? hm..

gårkvällen

Stavert var lite sen hit så hon fick stressa ganska mycket för att göra sig iordning, jag och Lotta började iaf dricka, mycket trevligt. sen kom pappa och hämtade oss och vi for till hotel botnia för julbord med jobbet, namnam. kvart över sju gick det tre stora taxibilar från hotellet och in till stan där vi förfestade hemma hos oskar, då började alkoholen ta över festen, men det var faktiskt inga intriger igår, inte vad jag vet iaf? men jag tror faktiskt att hela kvällen blev lyckad. Men iaf sen strax innan tolv begav jag, jessica, johan och joel oss till rex, var alla andra tog vägen är fortfarande ett mysterium för mig, men det lär ju komma fram under dagen! På Rex träffade jag Linn, en lycklig (och inte så jättefull) fröken Rydelius, vilket var mycket mycket trevligt, träffade mycket folk ute igår och kvällen blev perfekt. mat på frasses innan bussresa hem med Sandra. Perfekt kväll, (förutom kyan då jag gick från bussen och hem)

Vaknade med lagom huvudvärk, och har planerat att ligga i sängen idag, och bara njuta av att vara ledig. så nu ligger jag och ser på Idol. Förresten så har min TV gått och blivit normal igen, det känns toppen bra, var nära på att inte vara så snäll med TVn där ett tag, men då blixtrade det till lite i bilden också blev den normal. perfekt!

nu ni!

Stavert var förbi tidigare idag och lämnade hemmes smink och sånt medan hon gick på stan, hon kom även med en lite present till mig, en jätte snygg plåtburk som det står "vanilj" på med gammeldags stil och i den finns det ett stoooort doftljus med just vanilj, (vilken doft jag verkligen älskar) jag blev super glad, den passar mycket bra i mitt fönster. Förresten så blev jag lite inspirerad igår då jag var hos Hannah och Erik, de hade nämligen satt deras adventsstjärna i ett hörn på väggen i rummet, vilken super idé! Så nu har jag blivit lite inspirerad och satt upp min julstjärna som jag inte fick upp i fönstret i hörnet ovanför soffan och bilden på mig och Nisse, det blev toppen bra!!

Nu har jag sminkat mig, tagit på mig kvällens outfit och luktar gott av min gucci rush, underbart! Nu väntar jag bara på att Stavert ska komma hit och att Lotta ska komma hit, det kommer bli en kalas kväll, många har stora förhoppningar, och många är taggade. 26 stycken kommer till julbordet, wonderful! önskar jag hade en kamera så jag kunde ta bilder och visa vad fin jag blev i min nya outfit, men det är något jag får investera i framtiden. men det lär garanterat vara någon som har kamera ikväll. Blir iaf high heels ikväll, ont i fötterna, men skorna är så sjukt snygga!

svar på tidigare fråga

det verkar vara någon ny som flyttar in ovanför mig.. spännande!


inlägg på lucia

Till att börja med: YES KEVIN VANN IDOL!!! så rätt så rätt, Då han kommer till Umeå ska jag (pinsamt nog) stå och se honom och hoppa tillsammans med hans energi , puss på honom.

gårkvällen? ujuj, mamma kom och hämtade mig och skjussade mig till stan för bussarna var inställda pga vädret, men det var mycket snällt av min ömma moder att skjussa mig! Möttes upp av en pepparkaksgumma i dörren på Sveagatan och två halvnakna Anna och Maja som sprang runt och sminkade sig, fixade håret och klädde sig samtidigt.. Vi beställde mat från Lovley, jag en kycklingsallad som jag såg mycket fram emot (men blev grymt besviken, det var ju bara en massa lök och jag är inget stort fan av lök!) vi satte in oss i Unnebys bil, med så mycket grejer att det kändes som om vi skulle fara på roadtrip låångt bort med hundra kilo packning, (Men det var mest en massa påsar från systemet..) jag hade med mig cider för jag taggar upp för fet fylla ikväll istället. väl framme blir Hannah arg på mina horn eftersom hon också är rudolf, jag känner mig lite förnärmad och sätter mig vid köksbordet och börjar hugga in i min sallad. Sen börjar festen dra igång lite smått med singstar och så. Men sen slår klockan 2000 och då är det dags för IDOL. vi ser hela programmet, typ hela festen, jippi. sen efter idol fortsätter singstar och folk blir mer och mer fulla.. och jag sjunger sönder min röst. Grattis fröken Ö. Sen efter festens slut är jag så hungrig att jag har kramp i magen, så vi beger oss ett gäng mot stadens nattliv för lite mat, men det tog hundra år för det blir djupasamtal hos folk som stannar och har sig, jag tittar på klockan och ser att det börjar bli knapert att hinna med bussen, så jag sätter av och går själv till bussen, jag springer om vartannat och hör knepiga kommentarer från fulla killgäng påvägen till bussen, (haha) alltså kommentarer som "men håll takt med henne vettja". (inga sexuella.) men sen väl framme vid  busshållplatsen (0217) tänker jag i mitt stilla sinne "yes" jag hann. Väl väntande på busshållplatsen kikar jag runt lite på folket som står och väntar på bussen och börjar fundera lite längre, hmm.. varför står det inte en enda buss på vasaplan? NEJ, tänk om dom inte börjat gå? Jag pratar lite smått med tjejerna bredvid mig om detta och försöker hitta svar. Men det slutar iaf med att jag ringer till Umeå Taxi och hon berättar att bussbolaget har ringt till bolaget och berättat att bussarna inte går, så de skickade taxibilar hela tiden till vasaplan, jag och tjejen bredvid börjar prata lite och avreagera vår frustration på varandra (Båda hungriga och trötta..) Men hon bor iaf  på Liljansberget så vi tar oss en promenad till Rex och har sån tur att vi hittar en taxi där (man måste vara lite smart ibland!) så vi delar taxi, tar varandras nummer så nu har jag en "Elin Taxikompis" i telefonboken..

Det var iaf min gårdag, så nu har man vaknat för tredje gången. Jag tror att antingen fyttar min granne ovanför mig ut eller en ny in, för det har spungits upp och ner för trappen klockan nio imorse, jippi.. men jag somnade iaf om och blev väckt av telefonen så nu är jag  iaf vaken. Idag ska jag städa undan lite, handla lite mat och sen kommer Stavert, Lotta och Jessica hit och ikväll blir det persalfest. Tagga!

blogg blogg

Alltså nu har jag kommit fram till en sak, som kan vara både konsig och normal.. men jag tycker faktiskt att Dolly Parton skriver sjukt bra låtar, hon har en fingertoppskänsla som inte många låtskrivare har..

Nu har jag iaf tagit mig ett långt bad, wonderful! sen tror jag att jag äntligen har hittat mig en outfit till mina horn ikväll..

sen, tant Linn tycker om Så ska det låta


I need a hero

glömde en sak..

Jag är glad idag!

happ,

då var det en ny dag i livet. Fredag, redan, veckorna går allt bra fort nuförtiden.. men det kanske är bra det också? Imorse var jag och Linn lika sega tror jag, men jag är glad att vi klev upp åtta imorse och for till Midgård för deras luciatåg, luciatåg med över 100 pers kan bara inte vara dåligt. Och nej det var det inte. Toppen bra, gåshud x antal gånger. mycket nice. Super bra sällskap , Linn, Veronica och Jessica. Kunde inte bli bättre, även om det blev mobba Linn dag idag men det får jag bjuda på. tur att jag är orginell. Men så mysigt det var att träffa Ve, vi måste skärpa oss bruden, seriöst.

Igårkväll hängde jag upp två kulor i mitt fönster och kringlade lite glitter i mitt rum , mycket nice, jag tycker om att pynta! Jag och Linn hade en moment igår innan vi somnade, vi får våra ryck och blir lite mer djupa än vad vi brukar vara. Hon är allt bra den där fröken Rydelius.

Efter luciatåget idag begav vi oss mot staden, det blev fika på Barista och mycket prat, toppen bra! (Men jag mår inte så bra efter så mycket kaffe, lite väl starkt för min mage tror jag?) sen köpte jag mig en maskara, perfekt, tycker verkligen inte om att sminka mig med en torr maskara , det blir bara inte bra alltså.. så efter en dusch senare idag ska jag inviga den nya maskaran (känslan brukar vara gudomlig, hoppas på den känslan idag med) Efter fika och maskara inköp köpte jag min sista julklapp till far min, så nu är alla julklappar inhandlade. Just det! Jag fann ju även en Linus på stan, super duper mys att träffa honom, hundra år sedan!! saknar han , min Linus.

Jag tycker verkligen om Veronica Maggio,
puss på hennes låtar.


Ikväll då? Nu är det dags för Erik och Hannahs inflytt. fest. mycket trevligt! maskerad och grejer, men jag blir nog lite trist i min outfit , men jag har iaf inhandlat horn och en röd näsa, så jag är inte helt tråkig, och imorogn blir det julbord och personalfest med jobbet, spännande!

Hörs!

ha ha ha .


11 december.

dagen?

nejnej, dryg! menmen, den är iaf avklarad, och anna stenergard är någon som aldrig får lämna mig på willys. men morgonen var toppen bra. häng på barnenshus med Lotta som ledde till inköp av horn och clownnäsa, hm, vad ska fröken ö klä ut sig till imorgon? (psst det är jultema) sen blev det D&D med Lotta, Lotta ville hitta sig något till lördagens partay, men det slutade med att det var jag som köpte mig en tröja. perfekt!

sen jobb, say no more
men! Min gode far gjorde hela min dag idag då han dök upp på jobbet direkt då jag var påväg att fixa min väska. Puss på han!

Nu är det fnitter i min soffa och mys med ljus och Lars Vegas Trio i högtalarna . Underbart med tre dagars ledigt, och imorgon är det luciatåg på Midgård, MYS

14 dagar kvar

ännu en vinterdag avklarad, imorse vad det tungt (känns som om det är en vana att börja mina inlägg på detta sätt?) Onsdagmorgon iaf, vilket betyder att jag får min tobaksbeställning, har kanske inte varit sveriges bästa KL idag, för jag har sprungit fram och tillbaka hit och dit, vissa dagar blir så.. menmen, drygt att vara så slö hela dagen, tillslut blir jag ju så fnittrig, efter jobbet tog jag bussen till stan och filosoferade runt, köpte julklapp till vår ridlärare (YES jag kom på något bra) duktiga jag, sen mötte jag upp min syster, tove och katja. mys, men oh så grinig jag var (utan mat blir jag inte så enkel att leva med..) Tur att min syster känner mig så väl, "men ät något Linn.." så det slutade med en tacotallrik på Starz, namnam, sen levde min själ upp,  vi gick förbi Sveagatan hos min underbara Anna, jag köpte mina nya leggings och sen gick vi förbi Ica Gormet. Jag, Tove och Julia hade nämligen bestämt oss för att baka pepparkakor, så vi begav oss mot Ica Gormet för att inhandla pepparkaksdeg och en kavel, vi hittade en kavel men ingen pepparkaksdeg, hur kan det inte finnas pepparkaksdeg?? Det som fanns var stenhård ekologisk, så vi begav oss mot Hemköp istället. Påvägen mot Hemköp hittade vi en vinkande Linn inne på Rut mfl så vi tog med oss henne hem till mig för pepparkaksbakning, väl på Hemköp så hittade vi oss pepparkaksdeg, men dock ingen kavel, så vi sprang förbi Åhléns istället och köpte en kavel för 125 kronor, dyrt att baka.

Sen gick vi mot vasaplan för att hitta oss en buss (jag gillar att bo där jag bor, det finns så många bussar att välja bland) när vi äntligen kom oss in genom dörren hemma så började jag att diska undan (Duktiga jag!) så det kändes toppen bra, diska till lite Maggio och sedan baka till Peter Jöback. Wonderful! Min kväll har varit alldeles, alldeles, uunderbar.

Det luktar fortfarande pepparkaka här inne,
jul mys

9 december

Jahapp, nu rullar bara dagarna fram mot jul, detta år har verkligen gått fort, och så mycket man har hunnit med! Ujuj, det är redan vecka 50 och ja, två veckor kvar till julafton, och jag har inhandlat tre julklappar, grattis Linn, bra jobbat!

Ridningen igår gick så dåligt så dåligt, jag var inte alls nöjd med mig själv.. men ett stort plus var mys hemma hos mig efter stallet med Linn och Elias, den där Linn , hon är allt bra hon (rydelius.blogg.se) och ja, praktikant bloggen är superb, hel bra! Linn har fått mig att börja läsa bloggar, vilket jag aldrig trodde om mig själv för kanske ett år sedan. menmen, man blir som man umgås sägs det ju?

Dagen då? Ja, den har bestått av jobb, men en glad överaskning på dagen var att Johanna jobbade, mys! Men imorse var det jobbigt att kliva upp! Det var precis som att jag inte sovit någonting, (men sanningen var den att jag sovit minst åtta timmar..) jätte skumt! Jag var så arg då väckaren ringde, och jag brukar vara trött men inte arg. Var nära på att slänga den i marken. ville nästan börja gråta, så trött var jag. När jag kommer till jobbet frågar Hanna "Oj, hur är det idag? Du ser lite trött ut.." haha grattis Linn, inte ens smink kunde ta bort din trötthet.

Lång dag, och jag blev tom anklagad för stöld av en kund, jippi, tur man håller sig lugn, för hur ska jag ha kunnat som hon sa "Tagit" en hundralapp av henne? När jag har båda händerna på vågbandet, om det vore så så vore jag sjukt skicklig! menmen, vissa har ju inte alla hemma.. Sen när jag efter mååånga timmar på Willys slutar för dagen, har jag några missade samtal och två meddelanden, ett var iaf från min mormor, jag ska få vantar av henne i julklapp, jätte fina! om ni vill kika en fin hemsida: www.solveigs-vantar.se



Just det! Till råga på allt på min morgon så hade jag ju glömt mössan på stallet, också var det -10 grader ute då jag skulle cykla, jag var inte så vääldigt lycklig då, men som tur var har jag världen snällaste mamma, så när jag slutat idag så skjussade hon ut mig till Hippo så jag kunde hämta hem min mössa, mamma berättade värsta historien som hon var med om igår, sjuka kvinnor som är helt hysteriska i bussen, vissa har ju som sagt inte alla hemma. plus att hon berättade att det var den söta lite äldre "stora" mannen som körde bussen, han som ser ut som en nallebjörn. Det är ju faktiskt inte hans fel att vädret var som det var igår.. men ojoj, tur att mamma är en ängel och står på hans sida då kvinnorna går på som nå ånglok på stackars busschaffören!

Menmen, det jag ville komma fram till nu är iaf att min beställning från ginza.se har kommit! Underbara underbara Veronica Maggio.

Nu är det DH!!

efter jobbet

Jobbet idag gick bra, bättre än jag trodde, och dagen gick snabbt, plus att jag räknade ut att jag får några kronor mer än om jag hade öppnat vilket känns som ett stort plus! Behöver varje krona jag kan få för att kunna betala den där "lilla" ridräkningen, tänk att bli vuxen så där över en söndagnatt, collt va? *not*

Tillbaka till Britneys dokumentär igår, jag blev faktiskt lite rörd, eller rörd är nog inte riktigt rätt ord, men tagen kan nog vara mer rätt. Jag tyckte om deras klippningar och deras ärlighet i dokumentären, men något som tog mest nästan var då hon satt i en bil och skulle kliva ut, och papparazzi fotograferna är som galna, man såg i Britneys blick att hon var rädd, rädd på riktigt, det går inte att förklara hur men det var så hemskt. Tycker som synd om henne..

Min mage är inte 100, vilket känns så jobbigt, det är sån skumm magvärk, så ikväll blir det nog en tidig kväll,

7 december

jahpp, igår blev det inget blogg skrivande, varför? det ska jag berätta nu .

Klev upp halv sju som en zoombi och for till jobbet, jobbade och stod i men det gick kalas bra! Där vi lunchtid började jag må lite illa och magen började känna sig lite konstig men jag tänkte inte så mycket på det utan jobbade mest bara på. Pappa kom och hämade mig klockan tre, (men jag kom inte iväg från jobbet förrän 1520) så han fick stå och vänta lite på mig.. Sen for vi hem till Ersmark och fixade och donade inför middagen som vi hade planerat, mamma och pappas kompisar Pelle och Agneta kom på middagsbesök och även min systers gode vän Katja. Under måltiden så fick jag mer och mer ont i magen och mådde mer illa, så jag åt inte alls speciellt mycket (Av den hypermegajättegoda middagen) vilket kändes trist men det gick bara inte ner. Men iaf, halv sju begav vi oss mot isstadion för PETER JÖBACK, ojojoj så underbar han är!! (Titta två utropstecken) Seriöst, ni som inte gick har verkligen missat något, killen kan show, han kan sjunga och han är bara allmänt underbar. Jag är helnöjd med konserten, ljussättningen ALLT var perfekt. Men under konserten blev magen värre och värre, kände som att jag ville gå och spy men ändå inte.. Men i bilen påväg hem mot Ersmark så kunde jag helt plötsligt inte hålla magen upprätt, utan jag går som en ihopfällbar fickkniv in i huset, och allt slutar med att vi åker till akuten, JIPPI, två timmars väntan senare tar jag mig in till doktorn, (Men vi hann iaf se Britney Spears dokumentär, jag gillar hon) sen efter lite tester, och kläm på magen så skickar han hem mig, jag kör hem Julia till Ersmark, för hon var en underbar ängel som satt med mig på akuten. Jag ringer iaf till Stavert och Oskar, och ber Stavert öppna imorgon, för jag trodde verkligen att jag skulle gå av igår i magen, men jag tar mig iaf tillslut till sängs och somnar efter många om och men, liggandes som en ihopkurad bäbis kunde jag somna.

Pappa ringde och väckte mig 0906, och det är ett under, jag har inte kramp längre! Jag är bara lite smått öm, men jag hinner inte stoppa Stavert, utan hon får lov att ta min öppning iaf. Så nu sitter jag här, påklädd, duscad och frukostäten, en timme innan jag får fara till jobbet, BLÄ. menmen, jag har ju själv försatt alla i denna situation, MEN jag kunde ju inte veta att jag skulle vara typ bra idag...

senare dagen då det bara är 19 dagar kvar

Idol mys hos Maja Holm med Hannah och Erik kändes verkligen som pricken över i:et på min lediga mys dag, toppen! Och det var ju bara störstaste pluset någonsin att Kevin var bättre än någonsin idag, han är min idol den där Kevin!
Sen kom Unneby, vi mobbades som vanligt, och jag har fått mig ena riktigt bra skratt. "Hon ser med widescreen hela tiden". Jag dog av skratt, tack för det Milton!

Förresten så är Beyonce's nya skiva super bra, iaf de låtar som jag tankat hem, ladda hem Halo allihopa! (Ibland har man tur att hitta bra låtar då man söker en annan låt,) flyyyt

Imorgon då? Jo då blir det jobbjobb sen Ersmark, och sen konert! Jag längtar!


jag kan inte säga nej - veronica maggio

Jag förlåter dig för allt om du har nåt att bekänna
Reser du din väg, då kan du be mig vänta
Om det uppstår nåt problem, säg till så kan
jag hjälpa
Jag gör allt för dig, det kommer aldrig att förändras

För jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
Inte när du rör vid mig

Jag ljuger för din skull, om du har nånting att dölja
Henne eller mig, du behöver inte välja
Jag sliter ut min själ, jag offrar mina drömmar
Jag ger dig allt jag har, om det är nåt du önskar

För jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
Jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
(Inte när du rör vid mig, då kan jag inte säga nej)

Vad som helst för dig
(Inte när du rör vid mig, då kan jag inte säga nej)
Vad som helst så säg
(Inte när du rör vid mig)
Vad som helst för dig

För jag kan...

Gör allt för dig
Jag gör vad som helst

mera mera

vad gjorde man utan internet? eller hemsidan forever21.com?





(Denna är jag KÄR i)


5 december , nu är det bara 19 dagar kvar!

då har man sin första lediga dag på några dagar i rad, viket känns skönt, men jag ställde väckaren på halv åtta imorse och klev upp och satte igång tvätten, gick hem sov en timme, gick ner igen och satte igång torktumlaren, gick hem och sov, klev upp och hämtade in mina torkade kläder, så nu ligger jag i sängen fortfarande, med oprah i bakgrunden på tv:n och lite womanizer i högtalarna på datorn, känns helt bra faktiskt, har suttit och klickat runt lite på internet sidor, jag vet att jag är knäpp, men jag tycker verkligen att det är så sjukt snyggt med underkläder, speciellt bh:ar. mitt kall I guess, förstå så roligt om man kunde jobba inom den branchen, öppna eget med underkläder, ha både billiga märken och designer märken, ujuj, galet nice, få fara på moevisningar för att hitta nya märken eller nya sorter till min egen affär...

Men iaf, inte drömma bort nu. hamnade helt plötsligt på Victoria's secrets hemsida, hittade en så galet snygg bh, VILL HA. men varför har dom inte min storlek någonstans för?
 



sjukt snygg va? ser ni bara formen på den, inte kan man hitta en sån sorts bh i Umeå inte? No No, men jag hittade iaf en till snygg, lite mer julig :



den ser ut att vara galet skön, menmen nog om BH:ar.

Ikväll blir det iaf idol hos Maja på Sveagatan  tillsammans med Hannah, mysmysmys! synd bara att inte Anna är där, men vi får umgås snart hon och jag på tu man hand!

lala

kom inte på någon bra rubrik, så jag körde en gammal vanlig, men det tror jag nog vi klarar av eller hur? Jag har för stunden en visslande Linn som hoppar runt i mitt kök och värmer lussebullar.. tur att hon kan vara sig själv hos mig iaf! Under hela våran myskväll så har vi suttit vid min dator och klickat runt först på bloggar och sen på youtube, vi har även hunnit ladda hem LimeWire till min computer, vilket känns kanonkul . (benjamin)

Sen har fröken rydelius visat mig en rolig blogg idag, praktikantbloggen, vi har skrattat gott under kvällens timmar!

Nu är det dags för lussebullar, mumma!

lillasyster

Jag har världens bästa lillasyster, vissa säger att vi är lika, vissa inte. men jag vet iaf att vi har likadana näsor och likadana hjärnor, vi fungerar lixom likadant, jag blir ledsen då hon är ledsen, och jag blir glad när hon är glad, vi hör ihop, Julia och jag.

Det är så svårt ibland att vara storasyster, vara stark och alltid ha något bra att säga. men jag tycker om henne så mycket att ibland gör det ont i mig då hon är ledsen, och vissa gånger har jag bara velat ta mig ann personer hon berättar om som sårat henne,  men hon måste ju  samtidigt lära sig själv ta vissa saker, och då är det bara för mig att backa.

men Julia,
du vet att du alltid har mig här,
och jag älskar dig,
för den du är.


4 december, tiden går framåt!

jahapp, då var en till jobbdag avklarad, men oh så hemskt det var imorse, jag tror jag höll på att trilla minst tre gånger på vägen till jobbet, vilket resulterade sig i att det tog låååång tid att ta sig till ersboda. men jag hann iaf lyssna länge på rix morgonzoo vilket alltid är trevligt. jag har varit halft död hela dagen, och jag tror aldrig att jag velat döda reklamen på tvapparaterna vid kassorna mer än idag, jag är så otroligt less på dessa. d   ö  d   a !

jag tror iaf att jag har hittat min nyårsklänning, men än så länge har jag bara sett den i tidningen, så jag måste kika på den "Live" också, frågan är ju bara när man ska ha tid med sådant.. åhléns någon ?

Imorgon har jag iaf en idol date med Maja och Hannah, vilket jag tycker ska bli mycket trevligt.

Ikväll kommer Linnsan hit, supermys! har saknat henne då hon var utomlands, Linn och jag ! Bill och Bull

mmm

I'm not lovin' you
Way I wanted to
What I had to do
Had to run from you
I'm in love with you
But the vibe is wrong
And that haunted me all the way home

vänskap

Anna, min underbara Anna Nordström ringde för en liten stund sen, henne kan jag verkligen få bra respons och jag litar verkligen på henne. Hon kan förstå mina konstiga tankar och funderingar och jag vet att jag kan berätta allt för henne. även om det är saker jag gjort som jag inte är stolt över eller saker som jag är stolt över så dömmer hon aldrig mig. min anna


3 december, bara 21 dagar kvar

ojojoj, tänk er att ha jobbat i 12 h och 15 min, då är man ganska slut i huvudet. men det gick faktiskt bättre än vad jag trodde! även fast dagen börjar med stooooora snö flingor i ögonen vilket resulterade i att hela jag snöade bort (alltså sminket) jag såg ut som ett spöke, kolsvart runt ögonen och blöt som ett djur.. när dagen hade tagit sig till middagstid så satt jag och Annelie  fnittrade  med en Henke som kollade lite snett på oss. Även om det kändes jobbigt där i slutet så känner jag ändå att jag gjort nytta och det känns bra nu. Bara lite drygt att jag ska måsta hinna bli besviken och irriterad på en person under min långa dag, tur jag kan stå på mig och säga vad jag tycker iaf. Men jag vill så gärna visa vad jag kan och att jag vill göra något nytt.. jag kan!

Sen har jag, Hanna och Jessica funderat lite, vad skulle Willys göra utan oss, om vi inte jobbade och ställde upp skulle mycket rasa ihop. tänk om vi alla fyra kassaledare skulle vara sjuka samtidigt, nu är Khadouja och Jessica sjuka så det är jag och Hanna som jobbar öppning och stängning, tänk om någon utav oss inte skulle kunna eller ringer så där en timme innan vi börjar och berättar att vi är sjuka.. undrar vad som skulle hända då?

Efter jag slutat så kom pappa och hämtade mig och min cykel vid Willys, sen åkte vi hem till mig och pysslade lite med min dator, förstå MIN dator. men min pappa måste vara den bästa pappan i världen, han säger så sätt saker och så ärliga saker att jag blir alldeles varm, världens bästa pappa!

Desperata hemmafruar

seriöst, vilket program! Pratade med Jessica på jobbet idag om gamla serier och om serier som spårar ur, men vi båda tycker att desperata hemmafruarna är ett program som än så länge inte har spårat ur totalt. jag tycker det var en sjukt bra vändning att hoppa fem år framåt i tiden. wonderful wonderful wonderful, men nu tror jag att det är dags att krypa ner i sängen och ladda för morgondagens mördarpass..

Någon som förresten kan hjälpa mig att ladda ner ett hemladdningsprogram?

http://www.youtube.com/watch?v=xiRX6Gk5ym8 (bra skit)

senare

Jag har just börjat inse att det är december, sjukt mysigt iofs! Imorgon blir det en dryg dag.. 12 timmars pass på jobbet.. det blir långt! 0645 - 1900, så imorgon vet ni var ni hittar mig ifall ni vill mig något!


2 december, en tisdag

Igårkväll fick jag ett sms strax efter elva på kvällen av min käre vän Jessica, där hon berättade att hon fått feber, så det slutade med att jag klev upp och hade öppning imorse. sjukt sliten Linn på morgonen.. rödsprängda ögon och död kropp. duschade och åt frukost och gick sedan ut till cykel för att cykla till jobbet. då har mitt kära cykellås frysit, jippi tänkte jag, tur jag hade köpt mig låsolja som till min stora förvånad funkade på en gång, men jag ryckte på axlarna och satte mig på cykeln, skulle växla ner just i början men då så har min växel frusit fast på högsta växeln, jippi.... så min morgon börjar ju verkligen s u p e r bra.. (Not) väl på jobbet (7 minuter sen) så skyndar jag att byta om och öppnar sedan butiken, väldigt skumt att ha öppning en tisdag, men kul, fick pyssla med tidsam (ringrostig som få) men jag kommer ihåg det iaf, så det var ju positivit, sen blev det golvarbete för min del. Super härlig dag där jag var kassaledare och jobbade på golvet. tänk om det alltid kunde vara så här.. men dagen var inte bara bra.. skavsåren dödar mina fötter, gör så galet ont att jobba då, funderar starkt på att ta mina foppadojjor imorgon..

men ikväll är det iaf desperata hemmafruar, vilket känns superb!!

1 december lite senare

Då har man varit på ridningen, gick riktigt bra idag, vill köpa en viss Denver.. Jag sitter för stunden med träningsvärk i rumpan och lyssnar på Shirley Clamp, Sonya Aldén och Sanna Nilsens julkonsert på kanal fyra, jag tycker att julen kan bli lite väl mycket i affärer etc, men klassiska julsånger kan nog aldrig bli för mycket. man behöver denna avkoppling lite nu och då tror jag bestämt, vilket jag personligen tycker julen är och ska vara, en avslappnande dag där man samlas med nära och kära och bara umgås (och äter en massa) tillsammans. så därför känner jag att jag längtar till på lördag, då jag ska se Peter Jöbacks julkonsert här i Umeå.

Min granne har alltid väldigt hög musik, just för stunden var jag inte så sugen på att höra dunka dunka i ryggen då jag vill lyssna till musiken på TV:n. sjukt irriterande.


Jag tycker om dig!

1 december 2008

ÄNTLIGEN är den här! Min alldeles egna dator, så nu ni, nu ska här uppdateras!

Bor ju som sagt nu i min egna lya, och för stunden sitter jag i soffan, lyssnar på Peter Jöbacks julskiva och bara njuter av mysstämningen, men snart sätter man sig i bilen igen så det blir inge långt mysande.

Helgen som var har vart helbra, jobb fredagkväll , efter det mys med Sjöberg och Elin, (typ 100 år sen..) Klippte mig och färgade håret i fredags också, blev faktiskt bra, (Nu när jag vant mig lite..) Sen lördagen så klev jag upp och for på stan med Lotta, riktigt mysigt, även om det var 100 miljoner människor på stan.. sen blev det utgång på Rex, före i kön, ingen entré och ingen garderobavgift, N I C E. kände mig som värsta glidaren! Sen träffade jag Linn och Suss på Olles en snabbis och sen hem till Ersmark och vara kattvakt. TRÖTT på söndag morgon.. men jag klev iaf upp och for på jobbet i 3 timmar.. sen kom datorn, och jag adventspyntade lite och städade så nu är det finfint hemma! Sen hämtade jag min syster (Som jag älskar mest på jorden..) på flygplatsen. Hon har varit i Oslo, fina Julia.

NU ÄR DET RIDNING!! Jippi! Hörs sen!

RSS 2.0